Massale belangstelling voor uitvaart dominee

Dominee Dick Piersma (56) uit het Gelderse Ubbergen, die op 29 september door geweld om het leven werd gebracht, is maandag onder massale belangstelling begraven. Tijdens de dienst werd onder andere gesproken door een broer van zijn levenspartner die als verdachte is opgepakt. Deze 55-jarige partner is eveneens dominee en zit vast.

Een deel van de vele honderden belangstellenden moest de dienst via een videoscherm volgen, in de aula van een verpleeghuis in de buurt van de kerk waar het slachtoffer predikant was. In de gemeente golden verkeersmaatregelen om de drukte in goede banen te leiden.

Politie en Openbaar Ministerie willen nog niet zeggen hoe het slachtoffer in zijn woning aan de Rijksstraatweg om het leven is gebracht. Tijdens de uitvaart spraken velen hun verbijstering uit over het incident, aangezien beide dominees als uitgesproken zachtaardig en vredelievend bekend stonden.

De 55-jarige verdachte moet deze week voor de raadkamer van de rechtbank in Arnhem verschijnen, waar wordt beslist of hij langer vast blijft zitten.

Bron: ANP