Klagende buurtbewoner verbant senioren naar binnen

De bewoners van het Dordtse seniorencomplex De Gravenhorst mogen in deze hitte niet buiten zitten. Dat hebben zij te danken aan een klagende buurtbewoner.

De senioren hadden een terras ingericht voor hun complex. Ze hadden er plantjes neergezet en zagen zichzelf er al helemaal zitten met dit warme weer. Voor zaterdag hadden zij zelfs een barbecue gepland. Nu heeft een buurtbewoner ervoor gezorgd dat zij weer naar binnen zijn verbannen. Deze persoon heeft geklaagd bij de politie over het terras en is in het gelijk gesteld, omdat de ouderen geen terrasvergunning hebben.

“Onze senioren zijn laaiend. De wet is de wet, dat begrijp ik. Maar met dit warme weer zo strikt handhaven, vind ik echt nergens op slaan. Ik ben al langer met de gemeente in gesprek om een terrasvergunning, maar als ik die krijg, ligt er vast al een dikke laag sneeuw. Verder gaat het om een kleine groep ouderen, die gewoon buiten een kopje koffie drinken met elkaar, geluidsoverlast veroorzaken ze niet”, aldus de voorzitter van het bestuur van het complex, Jaap van Asch.

De senioren hopen dat er bemiddeld kan worden met de klagende buurtbewoner zodat zij zaterdag toch kunnen barbecueën.