Kinderen helpen verdwaald jongetje

Vier kinderen hebben zaterdag rond zeven uur ‘s avonds in Den Haag een verdwaald 3-jarig jongetje geholpen toen hij niet meer wist waar zijn huis was. Dat meldt de politie.

De politie was inmiddels naar hem op zoek, nadat de moeder hem als vermist had opgegeven. De 35-jarige moeder waarschuwde  de politie, nadat zij haar zoontje sinds zes uur niet meer had gezien. Het jongetje zou met enkele vriendjes naar een nabijgelegen speeltuin gaan.

Terwijl de moeder op het politiebureau haar verhaal deed, gingen direct meerdere politie-eenheden in de omgeving naar het jongetje op zoek. Een van de agenten trof het jongetje al snel aan, nam hem mee naar het bureau waar hij met zijn moeder herenigd werd.

Het verdwaalde jochie was in het goede gezelschap van vier buurtkinderen, allemaal in de leeftijd van 12 en 13 jaar. Zij hadden het jongetje in de speeltuin zien zitten. Toen hij hen vertelde dat hij niet meer wist hoe hij thuis moest komen, besloten zij hem te helpen zoeken naar zijn huis. Samen met het jongetje liepen zij de straten door, om te kijken of hij zijn huis herkende.