'Joran zoekt publiciteit om boek'

Joran van der Sloot wil media-aandacht omdat hij van plan is een boek of film uit te brengen. Dat laat zijn voormalige advocaat José Jiménez weten aan onze redactie.

Hij reageert hiermee op de beschuldigingen van Van der Sloot aan zijn adres. De Nederlander schreef in een brief aan een Peruaans televisieprogramma dat Jiménez hem om 75.000 dollar heeft gevraagd om de rechters die zijn zaak behandelden om te kopen. De advocaat zou hem beloofd hebben dat dit ervoor zou zorgen dat hij de minimale straf zou krijgen voor de moord op Stephany Flores.

“Ik weet niet wat hij wil, wellicht is het propaganda voor het boek dat ze aan het schrijven zijn. Hoe dan ook, wat hij zegt slaat nergens op”, aldus Jiménez. De raadsman verklaart dat er al langere tijd plannen zijn voor een boek, dat Joran waarschijnlijk in de Verenigde Staten uit wil geven. Daarnaast zou de Nederlander zijn verhaal ook willen laten verfilmen. “Films, tijdschriften, dat is waar ze geld vandaan halen”, stelt hij.

Volgens Jiménez is het typisch iets voor Joran om deze uitspraken te doen. “Hij beschuldigde zijn vorige advocaat er ook van hem 80.000 dollar afhandig te hebben gemaakt. Dit is dus iets wat Joran vaker doet.”

De advocaat is naar eigen zeggen erg geschrokken van de beschuldigingen. “Ik ben op reis en ineens werd ik vannacht door allerlei mensen gebeld over de brief van Joran. Ik weet niet wat het publiek hiervan vindt, maar ik hoop dat ze mij geloven. Ik ben een eerlijke advocaat en ben in mijn hele carrière nooit ergens van beschuldigd. Leg mijn woorden op de weegschaal naast die van een persoon… waar ik om ethische redenen verder niets over zal zeggen.“