Joran vecht uitlevering VS aan

Joran van der Sloot wil zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanvechten, zo melden Peruaanse media.

Dinsdag heeft een rechter hem bezocht in de Piedras Gordas gevangenis om het uitleveringsverzoek te bespreken. Joran heeft toen te kennen gegeven dat hij niet aan zijn uitlevering mee wil werken, omdat hij denkt dat hij in de VS geen eerlijk proces krijgt.

De Verenigde Staten hebben om Jorans uitlevering gevraagd, omdat hij ervan verdacht wordt de moeder van Natalee Holloway te hebben afgeperst. Hij zou 250.000 dollar van haar hebben geëist. In ruil daarvoor zou hij haar vertellen waar het lichaam van Natalee is. De jonge Amerikaanse verdween in mei 2005 op Aruba. Joran is sinds die tijd met haar verdwijning in verband gebracht. Er is echter nooit bewijs gevonden dat hij het meisje om het leven heeft gebracht.

Momenteel zit de Nederlander een straf van 28 jaar uit in Peru voor de moord op Stephany Flores. Als de Peruaanse autoriteiten besluiten dat hij aan de VS wordt uitgeleverd, zal hij eerst deze straf in Peru uit moeten zitten. Hij kan wel tussentijds naar de VS afreizen om het proces tegen hem bij te wonen. De straf die hij dan opgelegd krijgt kan hij pas in de VS uitzitten als zijn Peruaanse gevangenisstraf erop zit.