Joran: Ik wil de tijd terugdraaien

Joran van der Sloot heeft weer van zich laten horen. De Nederlander heeft twee brieven geschreven aan de familie van Stephany Flores waarin hij verklaart spijt te hebben van de moord op het meisje.

Deze brieven heeft Joran ook naar een Peruaans televisiestation gestuurd. Volgens zijn advocaat Máximo Altez heeft Joran dat gedaan omdat hij wil dat het Peruaanse volk weet dat hij het niet eens is met zijn straf. Hij werd in januari veroordeeld tot 28 jaar cel.

Volgens Joran was de aanklacht veel te zwaar en hij wil met de brieven duidelijk maken dat de moord in een opwelling gebeurde. Hij zou onder invloed zijn geweest van drugs en alcohol, schrijft hij. Daarnaast wil hij dat men weet dat hij veel spijt heeft van zijn daad. “Ik wens iedere dag dat ik de tijd terug zou kunnen draaien en dat ik ongedaan zou kunnen maken wat ik gedaan heb. Ik dacht toen niet na en ik was mezelf niet”, zo staat in de brief. “Ik vraag iedere dag aan God of hij de ouders van Stephany vergiffenis in hun hart kan laten vinden.” De ouders van Stephany hebben niet op de brief gereageerd.

In de brieven haalt Joran ook hard uit naar zijn voormalige advocaat José Jiménez, die hem tijdens het proces bijstond. Volgens Joran heeft Jiménez hem voorgelogen. De raadsman zou tegen de Nederlander gezegd hebben dat hij slechts 15 jaar cel zou krijgen als hij zou bekennen schuldig te zijn aan de aanklacht. Hoewel Joran zich niet schuldig achtte aan alle punten van de aanklacht, heeft hij het advies van zijn advocaat opgevolgd. Dit leverde hem toch een gevangenis van 28 jaar op en daar is hij kwaad over. Jiménez ontkent dat hij Joran heeft voorgehouden dat hij maar 15 jaar de cel in zou hoeven.

Joran van der Sloot heeft Stephany Flores in mei 2010 omgebracht op een hotelkamer in de Peruaanse stad Lima. Kort daarvoor had hij haar ontmoet in een casino.