Hoger beroep ex-directeur Gelredome

De zaak van Jasper van A., voormalig directeur van het Gelredome, krijgt een vervolg bij het gerechtshof in Arnhem.

Zowel het Openbaar Ministerie (OM) als Van A., die twee weken geleden is veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op zijn vrouw, gaat in hoger beroep. Dat hebben woordvoersters van de rechtbank en het OM in Arnhem dinsdag gezegd. Van A. doodde zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 door haar ongeveer tien keer met een honkbalknuppel te slaan en een kussen op haar gezicht te duwen.

Het Openbaar Ministerie had vijftien jaar cel geƫist. De rechtbank besloot een lagere straf op te leggen omdat de moord grenst aan doodslag; Van A. zou zijn handelingen niet uitvoerig van tevoren hebben gepland. Bovendien heeft hij volgens de rechtbank laten zien dat hij gebukt gaat onder schuldgevoelens. Van A. stopte waar hij mee bezig was toen zijn jongste dochter binnenkwam. Vervolgens bracht hij de kinderen naar de buren, ging hij terug en duwde hij zijn vrouw het kussen op haar gezicht.

Het 45-jarige slachtoffer overleed de volgende dag in het ziekenhuis. De man zou het niet hebben kunnen verkroppen dat zijn relatie dreigde te stranden. Het OM vindt de twaalf jaar die de rechtbank heeft opgelegd, te weinig. Het is wel tevreden dat Van A. is veroordeeld wegens moord en niet wegens doodslag, maar het vindt een straf van vijftien jaar passender.

Bron: ANP