Dieren

Het is zomer, huisdieren houden hun hart vast

Met angst en beven ziet menig huisdier de vakantieperiode tegemoet. Iedere zomer komt het veelvuldig voor dat baasjes niet weten waar ze hun dier moeten laten en het daarom maar in het asiel of in de natuur dumpen.

Ook dit jaar is het weer raak. Zo worden de dierenasiels overspoeld met kittens. In verschillende regio’s ligt het aantal katjes dat naar het asiel wordt gebracht momenteel een stuk hoger dan in andere maanden. De asiels zijn dan ook hard op zoek naar mensen die een kitten in huis willen nemen.

Er zijn ook al een aantal gevallen gemeld van gedumpte honden. Zo werd afgelopen weekend in Denekamp een hond langs de weg uit een auto gezet. In Zoetermeer vonden voorbijgangers vorige week een dalmatiër. Het dier zat in de stromende regen en was vastgebonden aan een paal.

De Dierenbescherming vermoedt dat de dieren niet alleen gedumpt worden vanwege de vakantieperiode, maar ook door de financiële situatie van huisdiereigenaren. Mensen hebben geen geld om katten te laten castreren of steriliseren en daardoor worden er meer kittens geboren. Daarnaast is het ook mogelijk dat baasjes de opvang tijdens hun vakantie niet kunnen betalen.