Gewapende rovers van 13 opgepakt

Politiemensen hebben zaterdagmiddag twee jongens van 13 jaar oud aangehouden die vermoedelijk van plan waren een supermarkt te overvallen.

De politie had een tip gekregen dat een jongeman voornemens was een supermarkt aan de Hammerfeststraat in de Rotterdamse wijk Prins Alexanderpolder te overvallen. Hij zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen en een brommertje als mogelijk vluchtvoertuig.

Er werd via de meldkamer een bericht verspreid onder alle eenheden van de politie. Die namen op strategische plaatsen posten in. Politiemensen zagen toen in de Hammerfeststraat twee jongens met een brommertje. Eén van hen voldeed aan het signalement. De kentekenplaat van de brommer bleek onherkenbaar te zijn gemaakt met tape.

De twee, beiden Rotterdammers van 13 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Ter plaatse wezen getuigen de agenten erop dat de twee, kort voor aankomst van de politie, een tas hadden weggegooid in een afvalbak. Bij onderzoek in die bak werd een tas gevonden met daarin drie wapens. Deze zijn in beslag genomen. Na onderzoek bleek het te gaan om zogenaamde balletjespistolen die erg veel gelijkenis vertonen met echte vuurwapens.

Bron: De Telegraaf