Geen vervolging na speedbootdrama

Het Openbaar Ministerie heeft het onderzoek naar het speedbootongeluk op de Maas afgerond. Uit het onderzoek is gebleken dat er niemand vervolgd kan worden voor het fatale ongeval, zo meldt het OM donderdag. Er is niet één oorzaak te benoemen, de botsing heeft waarschijnlijk plaatsgevonden door een combinatie van factoren.

De boot botste op 3 oktober 2011 bovenop een vrachtschip op de Maas bij Cuijk. Vier opvarenden van de speedboot kwamen bij het ongeluk om het leven.

Het pleziervaartuig ging zeer waarschijnlijk harder dan toegestaan op het moment van de botsing. Daarnaast is gebleken dat de schipper onder invloed was van alcohol en verdovende middelen. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk het reactievermogen van de man aangetast. Hij was een van de vier mensen die bij het ongeval om het leven is gekomen.

Mogelijk werd het zicht belemmerd door de ligging van de speedboot in het water. Dit kan eveneens bijgedragen hebben aan de fatale botsing.

De officier van justitie heeft samen met de burgemeester van Gennep de nabestaanden van de slachtoffers en andere betrokkenen op de hoogte gebracht van deze bevindingen.