Dieren

Geen Facebookaccount voor Fifi

Veel Nederlanders zijn gek op huisdieren. Uit onderzoek van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders niet zonder zijn huisdier zou kunnen.

85 procent van de huisdierbezitters vindt dat het huisdier onderdeel uitmaakt van het gezin. 40 procent van hen denkt dat hun dier echt begrijpt hoe zijn baasje zich voelt.

Hoewel er de gekste dingen op de markt zijn voor dieren – zoals bijvoorbeeld parfum, implantaten en seksspeeltjes – zijn Nederlanders vrij nuchtere baasjes. Meer dan driekwart vind het aanmaken van een social media-account voor het dier te ver gaan. Een even groot deel van de ondervraagden zou hun huisdier nooit mee uit eten nemen of plastische chirurgie laten ondergaan.

Volgens het LICG overschatten mensen vaak hun eigen kennis op het gebied van dierenverzorging en verliest men soms uit het oog dat een dier als een dier behandeld wil worden. Dit kan voor gezondheids- en welzijnsproblemen zorgen. De organisatie lanceert op 5 april dan ook de campagne Feit of fabel. Door middel van deze campagne wil LICG huisdierbezitters beter informeren over hoe ze hun dier moeten verzorgen.