Fred B. pleegt zelfmoord in cel

Fred B., de man die vorig jaar juli zijn ex-schoonouders Henk (59) en Trees (55) Schroevers vermoordde en zijn ex-vriendin in leven liet ‘zodat zij meer zou lijden’, heeft woensdagnacht in zijn cel in het huis van bewaring in Vught zelfmoord gepleegd. Donderdag zou de uitspraak zijn.

De officier van justitie in Middelburg eiste twee weken geleden levenslange gevangenisstraf tegen de 29-jarige verdachte om de nabestaanden en de maatschappij tegen hem te beschermen. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht van de dood van de verdachte.

Toen B. de strafeis hoorde, kondigde hij zijn daad al aan. “Ik ga echt niet 20 jaar de bak in met tbs. Ik maak er een eind aan en dat zal iedereen in deze zaal goed uitkomen”. B. verklaarde in de rechtbank dat het echtpaar dood moest omdat zijn ex hem had bedrogen.

Begin deze week werd B. vanuit de gevangenis in Dordrecht overgeplaatst naar Vught. Men was bang dat hij zichzelf van het leven zou beroven. In Vught zou hij op een speciale afdeling voor mensen met zelfmoordneigingen zijn geplaatst. Dat zegt de advocaat van B., Rinus Wouters. Hij sprak afgelopen dinsdag nog met zijn cliënt.

Vanavond het hele verhaal in zowel de late als de vroege uitzendingen van Hart van Nederland.