Dieren

Fifi mag niet meer facebooken

De tijd dat Poekie, Fifi en Pluisje een eigen Facebookprofiel hadden is binnenkort voorbij. Het sociale netwerk wil alle accounts die niet aan echte mensen toebehoren namelijk opheffen. De meerderheid van deze ‘valse’ accounts behoort toe aan huisdieren.

Facebook is sinds enige tijd beursgenoteerd en daarom is het extra belangrijk voor het bedrijf dat adverteerders geïnteresseerd blijven. Aangezien Fifi en Poekie niet winkelen en geen smartphone hebben, zijn zij niet interessant voor de adverteerders. Zo’n 83 miljoen profielen staan momenteel op naam van huisdieren of niet-bestaande personen, dat is 8,7 procent van het totale aantal accounts. Dit schrijft Digitaljournal.com.

Hoewel de profielen van miljoenen katten, honden en hamsters dus binnenkort gaan verdwijnen is het wel gewoon mogelijk om een fanpagina aan te maken voor je huisdier. Mensen kunnen dan geen vriend meer worden van je hond of kat, maar ze kunnen wel op de ‘vind ik leuk’-knop drukken.

Facebookoprichter Mark Zuckerberg doet hier zelf ook aan mee. Zijn hond heeft een fanpagina waarop foto’s te zien zijn van het dagelijks leven van de kleine Hongaarse herder. Meer dan 900.000 mensen hebben aangegeven dat ze de pagina van Zuckerbergs huisdier leuk vinden.