Faig B. in hoger beroep tegen straf

Faig B., de man die twee weken geleden door de rechtbank in Dordrecht tot levenslang werd veroordeeld voor doodslag en drie moorden, gaat in hoger beroep tegen zijn vonnis. Zijn advocaten vinden dat de rechtbank drie zaken ten onrechte als moord heeft gekwalificeerd.

Ook zijn ze het niet eens met de levenslange gevangenisstraf, omdat de 26-jarige veroordeelde op die manier in een uitzichtloze situatie terechtkomt. “De doodstraf is nog minder erg”, zegt zijn advocaat Kamil Karakaya vrijdag. Voor de behandeling van de zaak zetelde de rechtbank in de extra beveiligde rechtszaal in Rotterdam.

Op 16 mei 2011 is Faig B. de woning van de familie Achoendova in Zwijndrecht binnengedrongen. Zijn doelwit was zijn ex-vriendin, de 23-jarige Nargiz. Hij schoot haar, haar 29-jarige zus Nermine en haar 57-jarige moeder Leyla dood. Haar vader werd door meerdere kogels geraakt.

Na de schietpartij deed de politie huiszoeking in B.’s woning in Helmond. Daar werd het lichaam van een andere ex van hem, Farida Fargat, aangetroffen. Zij blijkt enkele dagen voor de schietpartij in Zwijndrecht om het leven te zijn gebracht.