Drenkeling verdacht van inbraak

De drenkeling die vanochtend onderkoeld werd aangetroffen bij de Eemhaven in Rotterdam wordt verdacht van inbraak. De 19-jarige Rotterdammer zou die ochtend hebben ingebroken bij een bedrijf aan de Bunschoterweg.

De politie kreeg rond 07.45 uur een melding van de drenkeling. De 19-jarige man is ter plaatste gereanimeerd en werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Agenten legden vervolgens de link naar een eerdere melding in de buurt. Kort na 07.30 uur was de politie ter plaatse geroepen door een beveiliger die een alarm had gekregen bij een bedrijf aan de Bunschoterweg. Daar waren drie verdachten weggerend.

Een stuk verderop hielden agenten vervolgens een 20-jarige Rotterdammer aan die ook van de inbraak wordt verdacht. Hij is vermoedelijk degene die de hulpdiensten heeft gewaarschuwd. Het is nog niet duidelijk hoe de 19-jarige in het water is gekomen. Er is geen achtervolging geweest van de beveiliging of politie.

Bij een doorzoeking in de woning van de man werden spullen aangetroffen die afkomstig waren van het bedrijf waar was ingebroken. In die woning is ook een 18-jarige broer van de drenkeling aangehouden op verdenking van de inbraak. De man was zwaar onderkoeld en moest ter plaatse worden gereanimeerd. Daarna werd hij met een traumahelikopter overgebracht naar een ziekenhuis.