Diep verdriet na busdrama

Het vreselijke nieuws over het zeer ernstige busongeluk van dinsdagavond bij het Zwitserse Sierre heeft ontelbaar veel mensen geraakt. Zes volwassenen en 22 kinderen zijn bij het dramatische ongeval omgekomen. Drie kinderen liggen nog in coma en vechten voor hun leven. Onder de dodelijke slachtoffers bevinden zich zeven Nederlandse kinderen.

De lichamen van de slachtoffers worden mogelijk donderdagavond door het Belgische leger naar België gebracht. Zodra alle overledenen geïdentificeerd zijn kunnen zij per transportvliegtuig naar hun thuisland worden gevlogen. Van alle gewonde kinderen is inmiddels de identiteit vastgesteld.

Niet alleen Europa is diep geraakt door het vreselijke ongeval. De Amerikaanse president Obama heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en nabestaanden. “Het verlies van zo veel jonge levens is hartverscheurend. Onze gedachten en gebeden zijn bij de Belgische gemeenschappen van Lommel en Heverlee en alle mensen in België op dit moment. Als een goede vriend van België en Zwitserland, staan we klaar om welke hulp dan ook te verlenen”, zo staat in zijn verklaring.