Chauffeur dodelijk ongeval A59 vervolgd

De vrachtwagenchauffeur die in 2010 betrokken was bij een dodelijk ongeluk op de A59, waarbij vier personen om het leven kwamen, wordt vervolgd. Dat maakte het Openbaar Ministerie in Breda maandag bekend.  Het OM meent dat het ongeluk door roekeloos rijgedrag is veroorzaakt. 

De 31-jarige man uit Rossum reed op 1 oktober 2010 met zijn vrachtwagen met trekker lange tijd achter een legervoertuig toen er voor hem een file ontstond. De chauffeur raakte het legervoertuig, maar deze kon nog net op tijd de vluchtstrook oprijden. De vrachtwagenchauffeur reed echter in op de auto voor het legervoertuig waar op dat moment een moeder met kinderen in zaten.

Bij het dramatische ongeluk kwam een 42-jarige vrouw uit Amsterdam, haar 8-jarige dochtertje, een 7-jarige jongen uit Amsterdam en een 8-jarig meisje uit Diemen om het leven. Een 10-jarig meisje raakte zwaargewond. De kinderen volgden een opleiding bij dansschool Lucia Marthas in Amsterdam en waren op weg naar de Efteling voor de opnames van een nieuwe televisieserie van RTL8.

De strafzaak tegen de man dient op 4 december.