Chauffeur dodelijk busongeval Sierre had hartprobleem

De 34-jarige man die achter het stuur zat van de rampbus die in het Zwitserse Sierre verongelukte, blijkt een hartprobleem te hebben gehad. Daarnaast bleek hij dagelijks een antidepressivum te gebruiken.

Dat heeft de autopsie uitgewezen, die donderdag door de Zwitserse autoriteiten naar buiten werd gebracht, zo meldden Zwitserse en Belgische media.

De vrouw van de buschauffeur laat aan Hart van Nederland weten dat noch zij, noch haar man, op de hoogte was van de hartproblemen. Wel wist zij dat hij een antidepressivum slikte, maar de chauffeur was al geruime tijd aan het afbouwen met de medicijnen.

Nader onderzoek moet uitwijzen wat de gevolgen zijn van dit hartprobleem en het medicijngebruik. Er is geen bewijs dat het ongeluk veroorzaakt is door de hartafwijking. Uit het rapport is tevens gebleken dat de man niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Door het ongeval kwamen 22 kinderen en 6 volwassenen, onder wie de 2 chauffeurs en 6 Nederlandse kinderen, om het leven. 24 andere kinderen raakten gewond. In juni hadden de Zwitserse autoriteiten al aangegeven dat de oorzaak van het ongeluk vermoedelijk bij de chauffeur ligt.

Bron: ANP/Redactie