Celstraf voor doodrijden Lotte (16)

De 22-jarige automobilist die in februari een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij Lotte Warries (16) om het leven kwam, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk. Eddy D. mag bovendien 5 jaar niet meer in een auto rijden.

D. heeft geen rijbewijs en werd daar al meerdere keren voor veroordeeld. Ondanks die waarschuwingen bleef hij gewoon zonder rijbewijs verder rijden.

Volgens de rechtbank is automobilist Eddy D. door zijn roekeloze rijgedrag verantwoordelijk voor de dood van het meisje uit Veendam. D. reed opgefokt en had zijn aandacht niet bij de weg. Als gevolg hiervan verloor hij op de A7 bij Scheemda de macht over het stuur en sloeg over de kop. Lotte zat samen met twee vriendinnen, Lisanne en Jessica, in de auto. De twee vriendinnen van Lotte overleefden het ongeluk.

De rechtbank stelt vast dat de automobilist bewust onaanvaardbare risico’s heeft genomen. Hij reed vaak te hard, slingerde over de weg en keek voor het ongeluk achterom om te zwaaien. Volgens de rechtbank is D. verminderd toerekeningsvatbaar door een stoornis en moet hij in behandeling omdat anders de kans op recidive te groot is.

Vanavond in de late uitzending van Hart van Nederland is een interview te zien met Jessica en Lisanne.