Canadese eigenaar camera gevonden

Jan van Cappellen heeft een bijzonder verhaal. Hij vond op een station in Amsterdam een Nikon Coolpix-toestel terug. Op de camera stonden maar liefst 2.800 foto’s genomen. Hij vraagt vervolgens zijn schoonzoon een foto te posten op socialenetwerksites en Reggie Downing uit Canada blijkt de gelukkige.

Van Cappellen was na zijn vondst in het station vastberaden om de eigenaar van het toestel te vinden. Hij bekeek thuis alle foto’s op zoek naar aanknopingspunten. De man zag heel Europa passeren. Ook dook een 5-tal keer een jongen met rood haar op, onder meer op een fiets aan de Amsterdamse grachten.

Van Cappellen vroeg aan zijn schoonzoon Roland van Gogh om die foto te posten op sociaalnetwerksites als Facebook en Google+ met als boodschap “This guy lost his camera with more than 2.800 photos in Amsterdam. Who knows him?” De foto werd alleen al op Facebook 52.000 keer gedeeld.

De enige echte eigenaar blijkt ene Reggie Downing uit Canada die rondtrekt en momenteel in Praag vertoeft. “Hij schreef me dat hij behoorlijk “pissed off” was toen hij merkte dat hij zijn toestel kwijt was. En ja, hij is hartstikke blij dat ik hem gevonden hem”, legt Van Cappellen uit.