Burenruzie wordt man fataal

De 64-jarige Aziz Kara uit Almelo is donderdag overleden nadat hij 23 juni tijdens een burenruzie gewond raakte.

Het gezin Kara is in 2005 in de Violierstraat komen wonen en het boterde vanaf moment één niet met de achterburen, Henk en Ingrid van der W. De 61-jarige Henk en de 59-jarige Ingrid ergerden zich aan het gezin en het was algemeen bekend dat zij een hekel aan Turken hadden, verklaren buurtgenoten in het AD. Zo zouden zij discriminerende opmerkingen hebben gemaakt en maakten zij van alles een probleem. Een te fel lampje in het huis van de familie Kara en de muziek die het gezin luisterde zouden redenen zijn geweest voor de escalerende burenruzie.

Zaterdag 23 juni werd het dieptepunt bereikt. Ingrid was boos op de zoon van Aziz, omdat deze zijn auto voor haar deur had geparkeerd. Er ontstond een woordenwisseling waar ook Henk, Aziz en de 23-jarige zoon van Henk en Ingrid bij betrokken raakten. Henk heeft Aziz een rake klap gegeven. De 64-jarige man kwam daardoor ten val, viel op zijn achterhoofd en raakte direct in coma. Na anderhalve week in het ziekenhuis te hebben gelegen is hij aan zijn verwondingen bezweken.

Aziz wordt door buurtbewoners omschreven als een rustige en zeer geliefde man. Over enkele maanden zou hij met pensioen gaan.

Ingrid van der W. en de zoon van Kara hebben enige tijd vastgezeten na de vechtpartij en zijn nu weer op vrije voeten. Zij worden nog wel verdacht van betrokkenheid. Henk en zijn zoon zitten nog steeds in hechtenis.