Dieren

Arrestaties om illegale dierenhandel

De recherche milieuteams heeft maandag vier mannen aangehouden op verdenking van illegale dierenhandel. De vier zouden een criminele organisatie vormen die zich op grote schaal bezighoudt met wereldwijde illegale dierenhandel.

De recherche heeft negen bedrijven en woningen doorzocht in Noord-Brabant, Limburg, Zuid-Holland en Utrecht. Er zijn tientallen zeldzame vogels aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat onder andere om neushoornvogels en muskaatvinken. De doorzoekingen volgden op onderzoek in Oost-Europa, waarbij administratie in beslag werd genomen.

De gearresteerde mannen komen uit de provincies Utrecht en Limburg. Vermoedelijk hebben zij grote bedragen verdiend met hun illegale handel en dit geld witgewassen. Daarnaast zouden ze zich ook schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte. De hoofdverdachte is eigenaar van een legale dierenwinkel, maar zou er dus ook een illegale handel op na houden. Documenten zouden vervalst zijn zodat het leek alsof de dieren die hij verhandelde legaal waren verkregen.

Voor de in beslag genomen dieren is passende opvang geregeld.