ANWB adviseert: met OV naar het strand

De NS zet maandag extra treinen in om de verwachte grote stroom strandgangers te kunnen vervoeren. Dat heeft een woordvoerster bekendgemaakt.

Tussen Haarlem en Zandvoort rijden maandagochtend en -middag twee keer zoveel treinen als normaal het geval is. Op dit traject rijdt de NS maandag met dubbeldekkers in plaats van gewone sprinters, ook om meer mensen een zitplaats in de trein te kunnen bieden. Politiekorpsen langs de kust adviseren mensen maandag met klem om met het openbaar vervoer het strand te gaan. Ook de ANWB doet deze oproep maandag. De verkeersdienst verwacht op Tweede Pinksterdag weer kilometerslange files richting en parkeerproblemen in kustplaatsen als Zandvoort, Scheveningen en Hoek van Holland. Het mooie zomerweer leidde zondag ook al tot veel problemen op de wegen naar de kust en het strand.

“Het staat mensen uiteraard altijd vrij om te doen wat ze zelf willen”, aldus een zegsman van de politie Haaglanden. “Maar met de trein, tram of bus heb je meer zekerheid de kust daadwerkelijk te bereiken.” Ook de politiekorpsen Zeeland en Kennemerland sluiten zich bij dit advies aan. “Het aantal parkeerplaatsen in de badplaatsen is zeer beperkt”, stelt een woordvoerder van Kennemerland.

Bron: ANP