Amerikaans donorhart redt baby Daniël

Eugene en Nermin Petrus zitten al sinds eind juni in Amerika in onzekerheid om hun zoontje. Het noodlot sloeg toe tijdens een vakantie in de Verenigde Staten. Baby Daniël, van nog geen jaar oud, zakte daar plotseling in elkaar. Nadat hij met een helikopter naar het ziekenhuis was gebracht, kregen zijn ouders te horen dat hij met spoed een nieuw hart nodig had.

Na negen dagen was er een donorhart beschikbaar en kon Daniël geopereerd worden. Maar nu zit het jonge gezin uit Rotterdam al meer dan twee maanden in Amerika in een Ronald McDonald huis. Daniël krijgt medicijnen om de afstotingsreacties van het lichaam te onderdrukken. Pas op 20 oktober horen Eugene en Nermin van de artsen of ze terug mogen vliegen naar Nederland. In het uiterste geval mag dit pas begin volgend jaar.

Intussen stapelen de kosten zich op. Het gezin wordt financieel ondersteund door de tweelingbroer van Eugene, Simon.  Samen runnen zij een kapperszaak in Rotterdam. Simon werkt nu in zijn eentje keihard om de torenhoge medische kosten te kunnen betalen en de kapperszaak draaiende te houden.

Vanavond in onze late uitzending spreken wij Eugene en Simon over het donorhart van Daniël.