Advocaat Flores: ´Uitlevering Joran onmogelijk´

Joran van der Sloot kan niet worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, zo laat de advocaat van de familie Flores, Edwar Alvarez, aan onze redactie weten.

Maandag dook het bericht op in de media dat de uitlevering van Joran van der Sloot aan de VS aanstaande zou zijn. Dit heeft de ex-advocaat van Joran, Máximo Altez, verklaard in het televisieprogramma América Noticias.

De Verenigde Staten hebben Peru eerder om uitlevering van de Nederlander gevraagd, omdat hij ervan verdacht wordt de moeder van Natalee Holloway te hebben afgeperst. Hij zou 250.000 dollar van haar hebben geëist. In ruil hiervoor zou hij vertellen waar het lichaam van haar dochter ligt.

Dat het verzoek van de VS door de Peruaanse autoriteiten is ingewilligd, is volgens Alvarez klinkklare onzin. “De Peruaanse pers is van middelmatige kwaliteit. Ze herhalen nu het feit dat de VS om uitlevering van Joran hebben gevraagd en brengen het alsof de uitleveringsprocedure rond is. In de Peruaanse wet staat echter heel duidelijk dat een persoon die veroordeeld is, pas uitgeleverd kan worden op het moment dat hij zijn straf uit heeft gezeten. Jorans ex-advocaat weet duidelijk niet waar hij over praat.”

Máximo Altez is vorig jaar juni door Joran ontslagen. De huidige advocaat van Van der Sloot, José Jiménez was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Joran zit in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op Stephany Flores. Hij is ook altijd in verband gebracht met de verdwijning van Natalee Holloway. De Amerikaanse verdween in mei 2005 op Aruba.