4 jaar geëist tegen Haagse kinderlokker

Tegen een 53-jarige man uit Den Haag die in een maart een destijds 6-jarig meisje in zijn auto zou hebben gelokt en hebben misbruikt, is maandag in de Haagse rechtbank 4 jaar cel geëist, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

Het Openbaar Ministerie vroeg om een lange proeftijd van 10 jaar en wil dat de 53-jarige verdachte onder meer een gebiedsverbod en een behandelingsverplichting krijgt opgelegd.

Het meisje werd in een witte auto gelokt op de Haagse Dierenselaan in maart. Het was de eerste keer dat ze zelf boodschappen mocht doen en van de supermarkt mocht teruglopen naar huis. “Ze voelde zich heel groot en stoer die dag”, zei haar zeer geëmotioneerde vader in zijn slachtofferverklaring. De verdachte ging naast het meisje rijden en vroeg haar of zij hem de weg kon wijzen. Het meisje zou uit angst zijn ingestapt. Vervolgens is ze misbruikt en later weer afgezet op de Dierenselaan.

Eerder sprak de kinderlokker al twee andere kinderen aan op straat en vroeg ze de weg naar de supermarkt. Maar het is hem niet gelukt deze meisjes met zich mee te krijgen.

De verdachte ontkent alle beschuldigingen.