4 jaar cel voor Haagse kinderlokker

Een 53-jarige Haagse kinderlokker moet 4 jaar de cel in, omdat hij in maart een destijds 6-jarig meisje in zijn auto lokte en seksuele handelingen met haar verrichte. Dat oordeelde de rechtbank in Den Haag maandag. De straf is 8 maanden voorwaardelijk.

Het meisje werd in maart in een witte auto gelokt op de Haagse Dierenselaan. Het was de eerste keer dat ze zelf boodschappen mocht doen en van de supermarkt mocht teruglopen naar huis. De verdachte ging naast het meisje rijden en vroeg haar of zij hem de weg kon wijzen. Het kind zou uit angst zijn ingestapt. Vervolgens is ze misbruikt en later weer afgezet op de Dierenselaan.

Eerder sprak de kinderlokker al twee andere kinderen aan op straat en vroeg hen de weg naar de supermarkt. Maar het is hem niet gelukt deze meisjes met zich mee te krijgen. De verdachte ontkent zelf alle beschuldigingen.

De man krijgt ook een behandelingsverplichting en een gebieds- en contactverbod. De straf komt grotendeels overeen met de eis van justitie, alleen legde de rechtbank een lagere proeftijd van 5 jaar op. De aanklager wilde 10 jaar. De familie van ontvoerde meisje is blij met de uitspraak.