Zorghulp voor rechter om misbruik

De 36-jarige freelancezorghulp Taco K., die in Alkmaar terechtstaat voor seksueel misbruik, heeft vorig jaar zelf aan een moeder toegegeven dat hij haar zoon had misbruikt.

“Geloof hem maar”, zou hij tegen haar hebben gezegd toen zij hem confronteerde met de uitspraak van haar autistische zoon: “Mama, Taco heeft seks met mij gehad.”

Taco K. uit Zuid-Scharwoude staat dinsdag in Alkmaar terecht voor het seksueel misbruiken van twee jonge jongetjes, de een autistisch, de ander geboren met het syndroom van Down.

K. bood zijn diensten sinds enkele jaren als zorghulp via internet aan. Na zijn aanhouding ontstond veel onrust in gezinnen met jonge kinderen waar hij eerder had geweekt. Onderzoek heeft niet uitgewezen dat in meer gevallen sprake is geweest van misbruik, zo bleek dinsdag in de rechtbank. Een derde aangifte die is ingediend, is geseponeerd.

K., die een hechte band kweekte met de gezinnen waar hij werkte, heeft de twee gevallen toegegeven. Hij ontkent zich aan verder misbruik schuldig te hebben gemaakt.

Bron: ANP