'Weg met Occupy!'

Eindhovenaar Danny Cordromp is de Occupy’ers in zijn stad nogal zat. Daarom heeft hij besloten actie te voeren tegen de Occupy-demonstranten.

Via een Facebook-evenement roept hij mensen op om actie te komen voeren in hun meest chique kleren. Zo wil hij een statement maken tegen de Occupy’ers die al weken in tentjes bivakkeren. “Ik ben er klaar mee. Zij zijn net de mensen die niet moeten zeuren want wij, als werkende klasse, betalen voor de leefstijl die zij bewust leiden…”, schrijft hij op de Facebookpagina. De tegendemonstratie vindt maandag vanaf 12.00 uur plaats in Eindhoven. Inmiddels hebben zo’n 60 mensen aangegeven dat ze mee willen doen.

Occupy Eindhoven moet van de gemeente verhuizen, zo werd eerder deze week bekend. De actievoerders zijn het hier niet mee eens en hebben daarom een kort geding aangespannen. Dit diende vrijdag en de rechter oordeelde in het nadeel van de Occupy’ers.

De demonstranten moeten voor zaterdagochtend 09.00 uur het Eindhovense Prins Clausplein verlaten, anders gaat de gemeente tot ontruiming over. Er is hen door de gemeente een alternatieve plek vlakbij het station aangeboden, maar de actievoerders vinden het daar te onveilig. Er zouden te veel drugsverslaafden rondhangen.