Verdachten Kuiprellen voor rechter

De eerste vijf personen die verdacht worden van betrokkenheid bij ongeregeldheden bij het Maasgebouw half september moeten 22 november voor de rechter komen.

In totaal werden 32 mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de zogenaamde ‘Kuiprellen’. De politie heeft niet iedereen die betrokken was bij de bestorming van het Maasgebouw kunnen identificeren.

Het onderzoek werd ingesteld nadat, voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-de Graafschap, een groep zich afsplitste van een demonstratie. Deze groep van ongeveer 50 à 60 man bestormde het Maasgebouw. Politiemensen zagen zich genoodzaakt hun dienstpistool te trekken om zodoende de relschoppers van zich af te houden.

Onder de vijf verdachten die zich als eerste voor de rechter moeten verantwoorden is de man die ervan wordt verdacht met een metalen staaf door de toegangsdeur van het gebouw te hebben geslagen. Daarna gooide hij de staaf naar een agent die aan zijn been werd geraakt. Ook de man die ervan verdacht wordt een hard voorwerp tegen het hoofd van een agent te hebben gegooid is onder de verdachten. De vijf zijn een 36-jarige man uit Uddel, een 18-jarige man uit Bodegraven, twee 20-jarige mannen uit Capelle aan den IJssel, en een 18-jarige man uit De Lier.