Smokkelaar in rolstoel aangehouden

De marechaussee en de douane op Schiphol, het zogenoemde Schipholteam, hebben dinsdagmiddag een 39-jarige Spanjaard in een rolstoel aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Dat maakte de Koninklijke Marechaussee bekend.

De verdachte kwam met een vlucht uit de Dominicaanse Republiek. Hij gaf aan niet mee te kunnen werken aan een bodyscan in verband met zijn slechte fysieke gesteldheid. Hierop besloten rechercheurs de man naar een medisch centrum te brengen waar hij met een ander scanapparaat liggend onderzocht kon worden.

Onderweg naar het centrum gaf de Spanjaard toe bolletjes met cocaïne te hebben geslikt. Hij zit vast voor verder onderzoek. Onbekend is nog hoeveel bolletjes hij heeft geslikt, omdat die nog in zijn lichaam zitten.

Volgens een woordvoerder proberen smokkelaars op de vreemdste manieren drugs Nederland in te krijgen. Zo werd vorige week een 14-koppige band aangehouden omdat in instrumenten drugs verstopt waren. Drie bandleden zitten daarvoor vast. Een maand geleden arresteerde het Schipholteam een man uit de Dominicaanse Republiek met pure cocaïne in het buizenframe van zijn rolstoel.

Bron: ANP