Robert M. en partner naar rechtbank

Robert M. (28) en diens echtgenoot Richard van O. (38), de belangrijkste verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, verschijnen vrijdag voor een regiezitting voor de rechtbank in Amsterdam aan de Parnassusweg. Drie voorgaande zittingen hadden plaats in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp. De zitting van hoofdverdachte M. begint om 09.00 uur, Van O. zit om 14.00 uur in het beklaagdenbankje.

Het Openbaar Ministerie (OM) kondigde vorige keer aan dat het einddossier bijna is afgerond. Inmiddels zouden tevens drie deskundigen klaar moeten zijn met hun onderzoek. Zij brengen de psychische en lichamelijke gevolgen van het misbruik in kaart van de jonge slachtoffers en hun gezinnen. Ook de gedragsdeskundige rapportages van het Pieter Baan Centrum (PBC) over de toerekeningsvatbaarheid van de verdachten zouden nu gereed moeten zijn.

Het OM vervolgt M. voor het misbruik van 67 kinderen. In totaal bekende hij 87 gevallen van kindermisbruik, onder meer op de kinderdagverblijven waar hij werkzaam was. Justitie verdenkt Van O. ervan zijn echtgenoot te hebben geholpen, maar ook van ontucht met een 15-jarige jongen.

Bron: ANP