Mientjeszaak wederom uitgesteld

De rechtszaak tegen Fouad El M., verdachte in de Mientjeszaak, is voor de zoveelste keer uitgesteld. De rechtbank in Marokko schorste woensdag de zitting na een reeks van gebeurtenissen in de rechtszaal.

Eerst gaf de verdachte aan zich niet lekker te voelen en vroeg de rechtbank daarom om uitstel. Dit verzoek werd geweigerd. Vervolgens besloot de advocaat van Fouad El M. zijn taken neer te leggen en moest de rechtbank hem een andere advocaat toewijzen. Deze vroeg om uitstel en heeft dat gekregen. De zaak wordt 23 november hervat. Het kwam al drie keer eerder voor dat de zitting geschorst werd.

Fouad El M. wordt verdacht van de moord op Mientje Thijssen-Bartelen (75) en Mientje Aarts-Sewalt (69). De bejaarde dames werden op 7 februari 2003 in Nijmegen door messteken om het leven gebracht. El M., die een relatie had gehad met de zoon van een van de vrouwen, vertrok vervolgens naar Marokko. Hij kwam al snel als verdachte in beeld. Omdat Marokko geen eigen onderdanen uitlevert, staat El M. daar terecht.

De familieleden van de Mientjes zijn al meerdere malen naar Marokko gereisd om de zaak bij te wonen. Woensdag bleken zij wederom voor niets naar het Noord-Afrikaanse land te zijn gekomen.