Meer aandacht voor seksuele diversiteit op school

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) wil dat er op scholen meer aandacht wordt besteed aan seksuele diversiteit. Ze gaat daarvoor de kerndoelen in het onderwijs aanscherpen.

Dat bleek woensdag tijdens een debat in de Tweede Kamer over vorming in het onderwijs. De Tweede Kamer drong er al lange tijd op aan om meer aandacht te besteden aan seksualiteit en seksuele diversiteit, waaronder homo-voorlichting. Van Bijsterveldt hield de boot steeds af omdat zij scholen niet wilde opzadelen met de plicht voor te lichten over allerlei maatschappelijke onderwerpen.

Maar als minister moet je soms je knopen tellen, benadrukte Van Bijsterveldt woensdag. Het zag ernaar uit dat de Kamer voor de derde keer in een motie zou willen uitspreken dat de voorlichting er moet komen, en dat wilde de minister voorkomen. “Het is voor mij geen principiĆ«le zaak.” Volgens Van Bijsterveldt past de voorlichting over seksuele diversiteit goed binnen een school als waardengemeenschap, waar iedereen erbij hoort, ook als je anders bent.

Bron: ANP