'Mauro is hiermee niet geholpen'

Het CDA biedt volgens PvdA, SP, D66 en GroenLinks de Angolese jongen Mauro Manuel geen oplossing door te stellen dat hij de aanvraag voor een studievisum in Nederland moet kunnen afwachten. Volgens de oppositiepartijen lijkt het CDA vooral bezig te zijn eigen problemen in de regeringsfractie op te lossen.

“Het CDA lost zo iets op voor zichzelf en niet voor Mauro”, aldus PvdA-Kamerlid Hans Spekman. Volgens zijn D66-collega Gerard Schouw blijft voor Mauro de onduidelijkheid of hij op grond van een studievisum kan blijven. Tofik Dibi van GroenLinks stelde: “Dit is een oplossing voor het CDA, niet voor Mauro”. Zo moet de jongen volgens Dibi als hij een studievisum krijgt ‘over 2 jaar alsnog weg’.

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt de CDA-oplossing ‘teleurstellend’. “Dit is een zwaard van Damocles dat boven het hoofd van Mauro hangt en waarvoor de oppositie steeds heeft gewaarschuwd. Als hij de studie niet redt, moet hij alsnog terug. Dit biedt geen zekerheid aan Mauro en zijn pleegouders.” Bron: ANP