Geen beroep vrijspraak moord Ilonka

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de vrijspraak van de 56-jarige Anthony B. voor de moord op Ilonka Toth niet aanvechten bij de Hoge Raad. Dat heeft het OM maandag gemeld.

Het gerechtshof in Den Haag sprak B. op 25 oktober vrij, wegens gebrek aan bewijs. Het lichaam van de omgebrachte vrouw werd 5 juli 2008 achter een grafsteen in de bosjes van de begraafplaats in Vlissingen gevonden. Toth werd tot tweemaal toe met een marmeren grafrand op haar hoofd geslagen. Daarna is ze weggesleept en werd haar lichaam achter de grafsteen verborgen. B. was verliefd op het slachtoffer.

Volgens het OM biedt de vrijspraak van het Haagse hof onvoldoende aanknopingspunten om naar de Hoge Raad te gaan. De vrijspraak is daarom nu definitief. Het OM is teleurgesteld in de vrijspraak. Zij vindt dat er voldoende overtuigend bewijs is en het gerechtshof vindt van niet.

Anthony B. heeft ruim 3 jaar vastgezeten en altijd ontkend. ,,Ik heb al die tijd geroepen dat er te weinig objectief bewijs tegen mijn client was, benadrukte de advocaat van B., Mark Dunsbergen, na de vrijspraak. ,,Het hof heeft me daarin gelijk gegeven. Mijn client reageerde blij en opgelucht.

Bron: ANP