Basisschool geeft ex-directrice aan

De raad van toezicht van de noodlijdende basisschool De Regenboog in Maarssenbroek heeft aangifte gedaan tegen de oud-directrice. Dat heeft de huidige interim-directeur woensdag laten weten. Volgens de raad dreigt de school door haar schuld failliet te gaan.

De vrouw werd voor de zomervakantie op staande voet ontslagen. “Het bleek dat ze de raad van toezicht verkeerd had geïnformeerd”, aldus de huidige directeur. “Ze heeft rekeningen achtergehouden en bankafschriften vervalst om het tekort te verdoezelen. De school heeft een schuld van bijna 6 ton euro.” Er was geld voor acht groepen, maar De Regenboog had er jarenlang tien. De Jenaplanschool heeft uitstel van betaling aangevraagd.

Als de school niet kan worden gered, worden de leerlingen waarschijnlijk formeel bij een basisschool in het Utrechtse Kockengen ondergebracht. Ouders in Maarssenbroek hebben daarvoor een plan opgesteld, aldus de directeur. Hun kinderen kunnen dan in het gebouw van De Regenboog blijven met dezelfde leerkrachten. Bron: ANP