Verdacht pakketje in Dordrecht

De politie heeft donderdag op het parkeerterrein van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid in Dordrecht een verdacht pakketje aangetroffen. Na onderzoek bleek dat het om een op een explosief gelijkend voorwerp ging dat niet geladen was.

Eerder op de middag zette de politie de omgeving af nadat er bij de redactie van een krant en bij de dienst Toezicht van de gemeente een bedreigende sms was binnengekomen. In het smsje stond dat er explosieven zouden liggen op het parkeerterrein. Het gebouw van de Milieudienst, waar ook het Service Centrum Drechtsteden is gehuisvest, werd direct ontruimd. Ongeveer 350 mensen moesten tijdelijk ergens anders worden ondergebracht.

Explosievenverkenners van de politie Zuid-Holland-Zuid gingen op het terrein op zoek naar verdachte objecten. Daarbij werd iets gevonden dat op een explosief leek. Direct werd contact opgenomen met het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht waarvan een team naar Dordrecht ging. De medewerkers van dit team concludeerden al snel dat het inderdaad om een ongeladen op een explosief gelijkend voorwerp ging. Rond half zes werd het terrein weer vrijgegeven. De politie stelt een onderzoek in naar de afzender van het bedreigende sms’je.