Vader herkent zoon als berover

Een 18-jarige man uit Tilburg heeft zichzelf maandagavond aangegeven, nadat zijn vader hem op bewakingsbeelden herkend had als berover van een overval. De Tilburger wordt verdacht van een beroving op 14 maart bij een geldautomaat op het Bart van Peltplein.

Twee donkergeklede mannen benaderdenĀ die avondĀ een 20-jarige Tilburgse en onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkende voorwerp moest de vrouw geld pinnen. Omdat ze van schrik haar pincode niet meer wist, lukte dat niet meer. Vervolgens zijn de twee met haar pinpas weggelopen.

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedde begin mei aandacht aan de zaak. Daarbij waren onder andere bewakingsbeelden te zien. Vorige week dinsdag kwam de beroving in Opsporing Verzocht waarna een filmpje met de twee berovers op Youtube werd geplaatst.

De vader van de Tilburger kreeg maandag een tip van een vriend die zijn zoon herkend had. De vader is vervolgens ook gaan kijken en zag tot zijn verbazing zijn zoon op de beelden. Hij confronteerde de verdachte daarmee die de beroving bekende. Vervolgens nam de vader zijn zoon mee naar het bureau, waar hij werd ingesloten. Een balletjespistool dat vermoedelijk is gebruikt bij de beroving, is aangetroffen in de woning van de verdachte. De politie is nog hard op zoek naar de tweede berover.