Oranje gaat verlenging in

De finale van het WK tussen het Nederlands elftal en Spanje krijgt een verlenging. Beide ploegen hebben zondagavond in negentig minuten nog niet gescoord (0-0).

Ze krijgen daar nu in twee helften van 15 minuten weer de kans voor. Spanje was in de reguliere speeltijd de betere ploeg. De regerend kampioen van Europa domineerde vooral in de openingsfase. Doelman Maarten Stekelenburg voorkwam toen met een goede redding dat Sergio Ramos scoorde.

Oranje vocht zich vlak na rust terug in de wedstrijd.Arjen Robben kreeg in de 62e minuut een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. Hij mocht op aangeven van Wesley Sneijder alleen op doelman Iker Casillas aflopen. Hij schoot echter op de voet van de keeper.

Spanje miste vervolgens twee grote mogelijkheden. David Villa en Sergio Ramos konden doelman Stekelenburg van dichtbij niet passeren. Carles Puyol had in de 81e minuut zijn tweede gele kaart gekregen als Robben na een overtreding was gaan liggen. De aanvaller van Bayern Munchen dribbelde echter verder en strandde wederom op de Spaanse doelman.

Robin van Persie, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Giovanni van Bronckhorst, John Heitinga en Arjen Robben hebben een gele kaart gekregen. Scheidsrechter Howard Webb uit Engeland bestrafte ook drie Spanjaarden.

Bron: ANP