Man ziet vrouw op eerste date liefst casual gekleed

Uit onderzoek van Lexa.nl blijkt dat de meeste mannen hun vrouwelijk date het liefst casual gekleed zien in plaats van sexy en gebrek aan gespreksstof de grootste afknapper is. Wat trek je aan? De vrouwen die denken dat ze op een eerste date het beste sexy kleding aan te kunnen trekken, hebben het mis.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat 85 procent van de mannen hun vrouwelijke date het liefst casual gekleed zien. Slechts 15 procent koos voor sexy kleding. Voor bijna de helft van de vrouwen geldt dat zij hun date het liefst gekleed zien in jeans met overhemd en sneakers. Waar spreek je af? Bijna 45 procent van de singles spreekt voor een eerste date het liefste af in een restaurant. Op de tweede en derde plek staan het cafe en het strand.

Eenmaal in het restaurant is de grootste afknapper wanneer blijkt dat de ander geen gespreksstof heeft, smakt of alleen oog heeft voor de omgeving. Ook blijkt uit het onderzoek dat single vrouwen zich geemancipeerd gedragen bij het betalen van de rekening in een restaurant: 84 procent van de single vrouwen geeft aan de helft van de rekening te betalen. 78 procent van de single mannen blijkt een gentleman en betaalt de hele rekening.

Datingexpert Rhijja Jansen: “Veel singles zijn bang voor dodelijke stiltes tijdens een eerste date. Dit kun je voorkomen door bijvoorbeeld van tevoren vragen te bedenken die je kunt stellen als er een stilte valt. Wanneer je eerste date via internet tot stand is gekomen, levert het online profiel van iemand ook gespreksstof op.”