Advocaat: Heineken doodde Kooistra

De advocaat van de dood aangetroffen horecamagnaat Sjoerd Kooistra, Oscar Hammerstein, denkt dat zijn cliënt zelfmoord heeft gepleegd. Hammerstein drukt zich hard uit: “Heineken heeft Kooistra vermoord.”

Volgens de advocaat zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd, omdat hij door het conflict met bierbrouwer Heineken geen uitweg meer zag. Hammerstein kende Kooistra al 20 jaar en noemde hem een vriend.

Kooistra was eigenaar van tientallen horecazaken. Bierbrouwer Heineken ontruimde op 19 mei twee panden van Kooistra in Amsterdam. De rechter had de dag daarvoor bepaald dat hij en enkele aan hem gelieerde bedrijven als
Gouden Kooi BV, Kropa Exploitatie BV en zijn beheermaatschappij Plassania achterstallige huur aan Heineken moesten betalen. Kooistra probeerde ontruiming via een kort geding te voorkomen.
   
Kooistra had een huurachterstand van 1 miljoen euro bij Heineken. Naast achterstallige huurpenningen claimde de bierbrouwer nog vele miljoenen aan schulden bij Kooistra. De horecamagnaat lag ook in de clinch met InBev.

Bron: ANP