Terug

Volg Hart van Nederland

Al 1200 kaartjes voor verjaardag zieke Chloë (3), zelfs post uit buitenland

Al 1200 kaartjes voor verjaardag zieke Chloë (3), zelfs post uit buitenland

Persoonlijke verhalen

2 apr 2023, 11:58

Kleine Chloë wordt op 7 april 4 jaar. Een hele mijlpaal, want het meisje lijdt aan het syndroom van Leigh, een stofwisselingsziekte waardoor ze vermoedelijk niet oud zal worden. Daarom is elke verjaardag groot feest, en om het feest compleet te maken deden haar ouders Arno en Jeanine een oproep aan heel Nederland om haar een kaartje te sturen.

Die oproep was niet tegen dovemansoren gericht: inmiddels heeft het gezin uit Nieuw-Weerdinge ruim 1200 kaartjes ontvangen. En niet alleen uit Nederland, van over de hele wereld komt er post voor Chloë, vertelt Arno opgewekt aan Hart van Nederland. "We hebben er net eentje ontvangen uit Portugal. Geweldig!"

En Chloë krijgt niet alleen kaartjes binnen, maar ook knuffels en vrijkaartjes voor leuke uitstapjes naar bijvoorbeeld binnenspeeltuin Monkey Town. De postbode tilt zich vermoedelijk een breuk. Voor Chloë is de lol er nog lang niet af, zegt haar vader. "Ze geniet er enorm van. Ieder kaartje wil ze zelf uit de envelop halen."

Hele kamer vol kaarten

Als het meisje naar bed is, zijn nog lang niet alle enveloppen open, dus dan nemen pa en ma het even over. En daar zijn ze de komende dagen nog wel even zoet mee. Tenminste, dat is het doel. "We hopen de woonkamer helemaal te vullen met kaartjes, van boven tot onder. Wij zeggen altijd: tot we geen verjaardagsslingers meer nodig hebben!"

Ook broertje kreeg talloze kaartjes

Voor haar broertje Jason werd in 2021 ook een kaartjesactie georganiseerd, en ook hij werd voor zijn vierde verjaardag bedolven onder de kaartjes. Jaloers dat de kaartjes nu niet voor hem maar voor zijn zusje zijn, is hij niet. Hij vindt het maar wat leuk en helpt zijn zusje graag met het openmaken van de enveloppen.

Wil jij Chloë en Jason de komende dagen extra aan het werk zetten en ook een verjaardagskaartje sturen? Dat kan naar:

Chloë Louwes, Eerste Kruisdiep OZ 39, 7831 BB Nieuw-Weerdinge

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.