Sport

Voetbalclub bedreigd na lootjesgate

Voetbalvereniging Bladella uit Bladel heeft inmiddels tientallen bedreigingen ontvangen nadat de club vier jonge spelertjes had weggestuurd omdat ze te weinig loten hadden verkocht. Secretaris Jac van der Aa: “Als ik de scheldkanonnades moet tellen, dan kom ik vast over de honderd.”

Maar, hij voegt daar aan toe: “Heel opmerkelijk, vandaag krijgen we overwegend positieve reacties. Deze mensen hebben er waarschijnlijk wat langer over nagedacht. Als je ze dan vertelt dat het helemaal geen financiële kwestie is maar een principiële kwestie, dan draait de zaak ineens naar een andere kern toe.”

De voetbalclub verplicht zijn jeugdleden om minstens 25 lootjes te verkopen. Vier kinderen tussen de 10 en 14 jaar oud haalden dat niet. Hun lidmaatschap werd ingetrokken. Dit leidde tot veel ophef op social media. Ook de KNVB zette vraagtekens bij de maatregel.

De politie heeft vanaf woensdag meerdere meldingen binnengekregen vanuit de verenging van bedreigingen. ”Let wel het gaat hier om meldingen geen aangiftes. We hebben hierop gereageerd door extra surveillance. Wij willen graag weten wat de aard van de bedreigingen waren, maar we hebben ze tot op heden nog niet te pakken gekregen. We nemen de bedreigingen in elk geval zeer serieus en houden het Sportpark extra in de gaten.” Aldus de politie.

De voetbalvereniging uit Bladel heeft vrijdagmiddag opnieuw een gesprek met de politie om te bekijken wat voor actie de club gaat ondernemen.


Bericht gaat verder onder de video

http://www.kijk.nl/video/lUxx82H4Gk5Z?autoplay=0


“Tijdens een ledenvergadering is besloten om dit systeem in te voeren. Op deze manier kan de contributie voor onze leden laag gehouden worden”, vervolgt Van der Aa. “We hebben in de afgelopen zes weken contact gehad met de ouders van deze leden. Er zijn meerdere aanbiedingen gedaan om het op te lossen, bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilliger werkzaamheden.”