Opmerkelijk

Vondeling Daniël (9) uit Hoorn zoekt zijn biologische ouders

Ruim negen jaar geleden werd Daniël te vondeling gelegd in Hoorn. Nu is hij, samen met zijn adoptieouders, op zoek naar zijn biologische ouders.

“Daniël is op 11 maart 2010 bij huisartsenpraktijk Dubloen in de Kersenboogerd in Hoorn gevonden”, staat te lezen in een pamflet dat Daniël en zijn adoptieouders hebben verspreid in Hoorn. “Hij wil heel erg graag meer weten over zijn biologische familie en vooral zijn biologische ouders, juist om dat hij (doordat hij te vondeling is gelegd) helemaal niets van zijn achtergrond weet.”

Zoektocht naar biologische ouders

Het is niet de eerste poging om de biologische ouders van Daniël op te sporen. Eerder al werd er een buurtonderzoek en een sporen- en DNA-onderzoek gedaan, maar het gewenste resultaat bleef uit. Ook eerdere oproepen leverden niets op.

Via het pamflet roepen Daniël en zijn adoptieouders op contact op te nemen als je meer weet over zijn ‘echte’ ouders. Onderaan staat een speciaal voor de zoekactie aangemaakt e-mailadres. Ieder beetje informatie is meer dan welkom, zelfs al is het anoniem. Nu weet Daniël niets en dat steekt. “Het gaat goed met hem, maar dát doet hem ontzettend veel verdriet.”