Opmerkelijk

Student die 129 kilometer 'te dichtbij' Wageningen woont vindt alsnog kamer

Er lijkt een oplossing voor het kamerprobleem van toekomstig student Nik Verweel (19). Hij was al een tijd opzoek naar een kamer in Wageningen, maar viel tussen wal en schip.

In september start hij daar met de studie Internationaal land- en watermanagement. Woningverhuurder Idealis hanteert echter de regel dat studenten die 130 kilometer van Wageningen af wonen, voorrang dienen te krijgen op een woning.

Nik redde dat nét niet: hij woont namelijk in Krabbedijke (Zeeland), om precies te zijn 129,8 kilometer van Wageningen af. Idealis weigerde om Nik alsnog voorrang te verlenen.

Hospiteren

Vervolgens deed Nik een oproep op Facebook en in de krant, waarna hij tientallen reacties kreeg van mensen die zeiden dat ze een kamer tot zijn beschikking hadden. ”Ik heb uiteindelijk een hospiteeravond gehad via Skype, wat op zichzelf al best uitzonderlijk is. Per 1 augustus heb ik een kamer midden in Wageningen, op een paar minuten fietsen van de campus.”

Een gelukje voor de 19-jarige. Zelfs de huurprijs valt Nik mee. ”Het is goedkoper dan wanneer ik via Idealis ga wonen. Dus uiteindelijk is het alleen maar beter geworden.”

Anderen helpen

Nu Nik naar eigen zeggen een boel contacten heeft, wil hij andere studenten helpen. ”Mensen die hetzelfde probleem hebben, kunnen zich bij mij melden.”

Nik Verweel