Opmerkelijk

Motoragent gefopt door boeren met 'Ik rem niet voor Klaver'-sticker

Op internet staat een foto van een motoragent met een omstreden sticker op zijn windscherm. Op de sticker staat: ‘Ik rem niet voor…’ gevolgd door een afbeelding van een groen klavertje, een verwijzing naar de fractievoorzitter van GroenLinks, Jesse Klaver. De politie laat op Twitter weten dat dit absoluut niet de bedoeling was.

“Onze collega was zich op het moment van de foto niet bewust van de stickers”, schrijft de politie Oost-Brabant op Twitter. “De stickers zijn er opgeplakt terwijl hem werd gevraagd om een foto. Daaraan deed hij nietsvermoedend mee omdat de demonstranten buitengewoon meewerkten. Onze collega is kortom gefopt.”

Motoragent

De stickers werden verspreid tijdens het boerenprotest in Den Bosch. De motoragent kreeg niet alleen een sticker op zijn windscherm. Ook een sticker met de tekst ‘Trots op onze boeren’ kwam op zijn motor terecht. “Hij heeft de stickers direct verwijderd toen hij ze opmerkte”, meldt de politie. “Maar toen was de foto al genomen.”

De politie betreurt de gang van zaken: “Door de foto en een moment van onachtzaamheid tijdens een hectische en intensieve dag wordt er een verkeerd beeld geschetst.”

Klaver vaker doelwit

Het is niet de eerste keer dat boeren het gemunt hebben op Klaver. Eerder deze maand schreef een Groningse boer Klaver’s naam op de zijkant van een grafkist.

Lees ook: Boer Jan heeft spijt van doodskist met naam ‘Jesse’ erop: ‘Heb niks tegen Klaver’

Hij verklaarde toen tegenover Hart van Nederland spijt te hebben van zijn daad. “Ik bedoelde het absoluut niet bedreigend”, benadrukt Jan. “Ik wilde illustreren dat de politiek het platteland begraaft.”