Opmerkelijk

Een op de drie werkenden heeft weleens erotische droom over een collega

Een op de drie Nederlanders droomt weleens erotisch over een collega of leidinggevende. Dit blijkt uit een onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders van 18 jaar en ouder die werken in loondienst. Het onderzoek is uitgevoerd door Panelwizard.

Ruim 40 procent van de mannelijke respondenten tussen 18 en 29 jaar zien hun collega’s regelmatig terug in erotische dromen. In dezelfde leeftijdscategorie geeft 23 procent van de vrouwen aan dat ze ook weleens zo’n ervaring hebben gehad.

Artikel gaat verder onder de afbeelding

In gedachten heeft een aanzienlijk deel van de ondervraagden een avontuurtje met een collega beleefd. Toch zou meer dan de helft geen relatie starten met een collega. Een vijfde van de ondervraagden waardeert zelfs een relatie tussen twee andere collega’s niet.

Kleding

Pikante kledingkeuzes horen volgens een grote meerderheid ook niet thuis op de werkvloer. Collega’s die zich overdreven sexy kleden worden minder serieus genomen.

”Ik heb weleens meegemaakt dat een medewerker zich veel te sexy kleedde” zegt Vince Franke van Acties.nl. ”Na veel wikken en wegen heb ik er toen wat van gezegd. Ik wilde diegene een spiegel voorhouden en bewust maken van de gevolgen.”

Gesprekken

Naast relaties en uitdagende kleding zijn ook seksueel getinte gesprekken onder werktijd verboden terrein. Vooral vrouwen vinden dat dit niet thuishoort op de werkvloer. Vrouwen vinden het ook minder prettig wanneer er tijdens werk te vrij wordt gepraat over seks.