Opmerkelijk

20.000 euro schadevergoeding voor kattenbeet

Een vrouw die totaal onverwacht in haar vinger werd gebeten door de kat van haar buurvrouw, heeft hiervoor een schadevergoeding van 20.000 euro ontvangen. De vrouw kan de vinger namelijk niet meer goed gebruiken en is zelfs voor 3% arbeidsongeschikt verklaard.

Dit meldt het schadebedrijf, letselschadebureau JBL&G, dat de vrouw inschakelde. Het begon als een klein gaatje, vlakbij haar handpalm, maar het ontwikkelde zich tot een zware ontsteking. De vrouw moest hiervoor twee dagen in het ziekenhuis verblijven en tal van onderzoeken en behandelingen ondergaan.

Achtvoudige bedrag

Het duurde vijf jaar, maar nu heeft de verzekeraar van de buurvrouw, Nationale Nederlanden, toch een vergoeding van 20.000 euro uitbetaald. In 2014 was er al geprobeerd de zaak af te doen door de vrouw een bedrag van 2.500 euro te bieden, maar daar nam het slachtoffer geen genoegen mee.

Na dat bleek dat de vrouw voor 3% blijvend arbeidsongeschikt is, kwam de verzekeraar met het achtvoudige bedrag over de brug. De partijen hebben dit buiten de rechtszaal overeen kunnen komen.

Zeldzaam

Hondenbeten zijn een aparte categorie bij letselschadebureaus, omdat ze zo vaak voorkomen, maar letsel door katten zijn superzeldzaam.