Misdaad

Spoor van vernieling in Etten-Leur: tientallen autoruiten ingeslagen

Onbekenden hebben een spoor van vernieling achtergelaten in het Brabantse Etten-Leur. Van zeker twintig auto’s zijn de ruiten ingeslagen, maar nog lang niet iedereen heeft al melding gedaan.

Volgens een schatting van buurtbewoners zou het zelfs om meer dan vijftig auto’s kunnen gaan. De politie is bezig met een groot onderzoek en is op zoek naar bewakingsbeelden die mogelijk de dader of daders hebben gefilmd.

Autoruiten vanochtend vroeg doelwit

Vanochtend vroeg rond vijf uur sloeg een buurtbewoner alarm toen hij zag dat iemand autoruiten aan het inslaan was. Enkele agenten kwamen meteen op de melding af, maar konden de dader niet meer vinden. Voor veel mensen in de buurt was het een koude douche op de vroege zondagochtend. Overal lag glas, op de grond, naast en in de auto’s.

Elektronica naar de knoppen

Een van de gedupeerden is Michel Spijkerman. “Extra zuur is dat het ook nog eens de hele nacht flink geregend heeft. Daardoor is alles kletsnat geworden in mijn auto”. Mogelijk is daardoor bij veel wagens ook de elektronica kapot gegaan, waardoor de schade nog groter is geworden. “De herstelbedrijven in de regio zijn allemaal open gegaan op zondag, om maar zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen”, zegt Spijkerman.

Oproep politie

De politie doet een dringende oproep aan mensen die iets gezien of gehoord hebben vanochtend vroeg. Iedereen die informatie of camerabeelden heeft, wordt verzocht die te delen met de politie. Dat kan via 0900-8844, maar ook via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Eigenaren van getroffen auto’s die nog geen aangifte hebben gedaan van de vernieling van hun autoruit, kunnen daar nog steeds aangifte van doen. Dat kan per direct via internet.